Monday, May 18, 2009

PEPERIKSAAN SEMESTER N RESULT PTK

Salam.......

Hari ni peperiksaan semester pertama SMK Membakut II telah bermula untuk semua pelajar. Pelajar tingkatan 1 hingga 3 cuma seminggu saja tetapi pelajar tingkatan 4 hingga 6 atas 2 minggu.
 
Aku bertugas untuk mengawas pelajar tingkatan 3 bersama Mr Mozaki dan Cikgu Yaakub Malek. Kami bertiga ni kira satu shift la. Pelajar tingkatan 3 menjawab di dalam dewan peperiksaan agar mereka seolah - olah mengalami PMR sebenar.

Bercerita pasal peperiksaan juga, hari ini keputusan peperiksaan PTK telah pun keluar dan boleh disemak melalui sms.Peperiksaan PTK atau Penilaian Tahap Kecekapan ini wajib diambil oleh semua penjawat awam di Malaysia.

Tengah syok menjaga pelajar tadi, aku dan Mr Mozaki pun cuba la menyemak dengan menaip sms di telefon. Taip saja PTK jarak no ic pastu send ke 39003. Tak sampai seminit terus keluar keputusan. Macam  tak percaya plak keputusan yang keluar. Aku dapat level 3 bagi kertas umum dan level 4 bagi kertas khusus. Level 3 ni dah kira lulus la, level 4 plak cemerlang. Aku macam tak percaya plak sebab aku bukannya study sangat untuk PTK ni. Kalu nak anjakan gaji kena dua2 kertas dapat level 4. Mr Mozaki plak dapat level 4 bagi kertas umum dan level 3 bagi kertas khusus.

Kepada yang belum semak lagi cepat2 la semak. Untuk peperiksaan bulan 8 tarikh tutup pendaftaran hujung bulan ni.

Sekian.....

1 comment:

  1. Tahniah...tahniah...bila nak pegi restoran nelayan...lama dah tak layan nih...

    ReplyDelete